Een behandeling in de praktijk

Shiatsu in Leeuwarden

Shiatsu Praktijk Jacques Sambrink vind je in de Wybrand de Geeststraat 44, aan de rand van het centrum van Leeuwarden. Links van de schoonheidssalon Natalja Sambrink is de ingang van mijn shiatsu-praktijk. Aan de overkant van de straat, bij Sportschool De Leeuw, is volop parkeergelegenheid. De praktijk is een prettige eigentijdse ruimte met veel licht en warmte. Naast mijn behandelkamer is er ook ruimte om je om te kleden en gebruik te maken van het toilet.

Shiatsu Praktijk Leeuwarden

De behandeling

Bij je eerste bezoek bespreken we je klachten, je geschiedenis en je leef- en werksituatie. Ik stel je verschillende vragen om zo een beeld te vormen van je situatie. Op basis van dat gesprek stellen we samen een eerste behandelplan op. Daarna begin ik met de behandeling. Je ligt vervolgens gedurende 50 min tot een uur comfortabel op de behandeltafel.

De behandeling wordt op de blote huid gegeven. Uiteraard zorg ik ervoor dat je tijdens de behandeling lekker warm blijft. Bij iedere volgende behandeling controleren we samen de voortgang. Een soort tussentijdse diagnoses. Bij Shiatsu kunnen er snel merkbare veranderingen optreden. Ik stem de behandeling steeds af op die veranderingen. Eventueel kunnen we ook voedingsadviezen en specifieke oefeningen bespreken die het proces kunnen ondersteunen.

Hoe lang duurt een behandeltraject?

Dat is moeilijk te zeggen, want de ene klacht is de andere niet. Een massage bij burn-out klachten kan wel veel vaker nodig zijn dan een massage bij rugklachten. Het is dus afhankelijk van je klacht(en) en hoe lang je er al last van hebt. Mijn ervaring is dat je al na een paar behandelingen duidelijk verschillen kunt merken. Vooral bij duidelijk aantoonbare klachten zoals (sport) blessures zijn enkele behandelingen vaak al voldoende. Kom je echt voor ontspanning, het vergroten van je (lichaams)bewustwording of het versterken van je basisconditie, dan zal de behandelperiode langer duren.

Een afspraak maken IMG_5257-2

Je kunt een e-mail sturen om een afspraak  te maken. Bellen kan ook, maar meestal hoor ik de  telefoon niet in verband met behandelingen. Je kunt natuurlijk wel een bericht inspreken. Ik probeer dezelfde dag nog te reageren en anders sowieso de volgende werkdag.